Därför får du effektivare e-postmarknadsföring med segmentering

527-1

Marknadsföring är ett stort begrepp som inkluderar flera olika aspekter. Det överhängande målet är att få kunder. Att verksamheten ska gå framåt och helt enkelt att du ska tjäna pengar. Men detta är ju bara en helt vanlig bild av dagens kapitalistiska samhälle. För att din marknadsföring ska fungera måste den vara mer specifik, och det är viktigt att utnyttja alla de möjligheter som finns.

Internet är helt klart en viktig del av det hela. Det har öppnat upp en helt ny värld med olika sätt att marknadsföra ditt företag. E-post är ett av dem, och något som visat sig vara mycket effektivt. Många använder också de sociala nätverken för att nå ut till offentligheten. Oavsett vilka metoder du väljer så gäller det att ha kontroll och balansera dina resurser.

Du har fått post

De flesta har idag minst en e-post, och det är vanligt att ha ett flertal. Dessa används för jobb, kommunikation, reklam och mycket annat. Precis som namnet antyder så fungerar det som en brevlåda, ett sätt att komma i kontakt med andra människor. Därför är det ett utmärkt sätt att marknadsföra dig, och nå fram till de rätta personerna. Nyhetsbrev program är sökord som är vanliga för företag som vill hitta effektiva sätt att nå ut till kunder.

Här ligger alltså nyckeln. Du måste vara effektiv. För det är inte bara seriösa företagare som har insett vilken guldgruva som e-posten är. Dagligen så skickas det ut reklam av olika slag, ofta sådant som personen absolut inte vill läsa. Därför har många en vana att skumma igenom sin e-post och bara välja ut det som verkar riktigt intressant. Som företagare vill du inte hamna i kategorin som går direkt till skräppost, så du måste vara effektiv och skicka ut väl genomtänkta nyhetsbrev. Mailrelate är ett företag med erfarna medarbetare, som kan hjälpa dig med detta.

Fördelar med nyhetsbrev

Många skickar ut e-post till de kunder eller prenumeranter som de redan har. Detta kan vara effektivt eftersom du redan vet att de är intresserade av det du har att erbjuda. Med nyhetsbrevet kan du ge dem en ytterligare tjänst, vilket många av dem faktiskt uppskattar. Det är också ett sätt att påminna dem om att du existerar och att ditt företag har något att erbjuda dem. Ibland kan dessa nyhetsbrev inkludera erbjudanden eller kampanjkoder, vilket återigen uppmuntrar kunderna att komma tillbaka.

Kristianstadsbladet skriver i en artikel om hur traditionella tidningar nu satsar på nyhetsbrev. Deras marknadsföring är ju mer inriktad på att få samt behålla läsare, men dynamiken är den samma. Det är ett sätt att erbjuda dina klienter det där lilla extra. I detta sammanhang så innebär det att läsarna inte missar några viktiga nyheter, eftersom de blir uppdaterade direkt i inkorgen. En tjänst som många av dem uppskattar, speciellt de som kanske inte surfar runt på nätet varje dag.

527-2

Korrekta metoder för marknadsföring

Hur du ska gå tillväga med din e-post marknadsföring kan variera. Men gemensamt är att du måste ha klara mål. Och då inte bara de allmänna målen att tjäna pengar eller utöka verksamheten. Istället måste du få fram mindre mål som du kan mäta och som är viktiga i det stora hela. Bland annat kan det handla om att veta vem din målgrupp är med ett visst utskick. Om du har många olika kundgrupper så kan du inte behandla alla på samma sätt. Det är skillnad på både män och kvinnor, äldre och yngre, om de bor i stan eller glesbygden. Deras behov är inte de samma och tanken med marknadsföring är gärna att kunna ge kunderna det de behöver.

Resume’ rapporterar här om hur du får effektivare marknadsföring med segmentering inför exempelvis nyhetsutskick. En kortare utbildning inom ämnet kan göra dig bättre rustad att ta tag i denna del av din marknadsföring. Hela tiden med det interna målet att vara mer effektiv och utnyttja de resurser du har. Alla har en begränsad budget och du måste göra det bästa av vad du har. E-post marknadsföring är relativt billigt, men det måste skötas på rätt sätt.

Segmentering grunden för en effektiv marknadsföring

Så till att börja med måste du dela upp kunderna och ha det klart för dig vem nyhetsbrevet riktas mot. Definiera dina målgrupper klart och tydligt. Sedan är det dags för en kommunikationsplan där du bland annat bestämmer hur ofta du ska göra utskick och hur de ska läggas upp. Men även vilken typ av budskap du vill ha fram. Ska det vara användartips, belöningar, förslag på varor eller något annat?

Det hela blir som en stor tankekarta eller minneskarta där du börjar med något stort och sedan grenar ut det. Hela tiden med det stora målet i åtanke, men med mindre och tydliga mål som kan leda dig framåt. Allt detta kommer att ge dig en riktigt effektiv marknadsföring för ett framgångsrikt företag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Kalender

  September 2020
  M T W T F S S
  « Aug    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930