Laga mat med exotiska kryddor

Det svenska kӧket har fӧrӓndrats något enormt de senaste årtionden och idag kan man hitta mycket exotiska kryddor hos en vanlig familj. En anledning ӓr naturligtvis immigration, men ӓven det faktum att många reser runt vӓrlden som aldrig fӧrr. Resultatet har blivit en stor efterfrågan på kryddor och ingredienser, vilket i sin tur lett till att utbude ӧkat i butikerna.

578-4-ekologisk-gurkmejaSamtidigt som man lagar allt mer med olika kryddor så ӓr det viktigt att se till att de man kӧper ӓr ekologiska och naturliga. Det gӧr stor skillnad fӧr kroppen att man ӓr medveten om vad man stoppar i sig, oavsett mӓngder och produkt.

Kryddor inte bara fӧr smak

Många kryddor ӓr helt fantastiska, de ger inte bara smak men också fӓrg eller konsistens. Handla din gurkmeja från Sonnentor enkelt hos Grön Gåva. Denna krydda ӓr starkt gul eller orange och kan fӧrvandla den tråkigaste matrӓtt till en explosion av ljus och fӓrg. Men samtidigt så ӓr den hӓlsosam och kan bidra till matsmӓltningen. Många gånger ӓr de kryddor och ӧrter som anvӓnds i utlandet en kombination av mattillsats och medicin. De vet vad kroppen behӧver och nӓr, många av dessa kryddor har anvӓnts i många hundra eller tusentals år.

Men ibland vet man inte riktigt hur man ska anvӓnda en viss krydda. De ser så intressanta ut och man skulle vilja veta mer om dem och deras nytta fӧr kroppen. För mer info om gurkmeja, kan du läsa guiden om gurkmeja här. Dӓrefter kommer det att bli så mycket lӓttare att veta nӓr och hur man ska anvӓnda denna hӓrliga krydda, som egentligen ӓr en rot. Faktum ӓr att idag finns det mycket information om det mesta, fӧr folk har ett ӧppet sinne och ӓr intresserade av nya smaker. I den här artikeln från Expressen kan ni läsa mer om fördelarna med gurkmeja. Det ӓr helt otroligt vad den ӓr anvӓndbar, det ӓr inte bara fӧr smak eller fӓrg som den ӓr nyttig.

Ett helt nytt sӓtt att laga mat

Dagens barn ӓter både pasta och ris regelbundet, det har blivit husmanskost i många familjer. Det samma gӓller fӧr kryddor och grӧnsaker, de ӓr vӓl bekanta med curry och andra exotiska namn. Detta har lett till en helt ny matkultur, ett nytt sӓtt att laga mat. Inte så att de gamla hederliga husmansrӓtterna har fӧrsvunnit, men man har ӧppnat sig fӧr nya smaker och kulturer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Kalender

  April 2021
  M T W T F S S
  « Dec    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930