Så återskapar du sms i din iPhone

Du kan i vissa fall återskapa raderade sms. Det finns även möjlighet till att återskapa gamla sms som har försvunnit till följd av en formatering. En del företag menar att de alltid kan plocka fram borttagna sms ur din telefon.

Vi hamnar nog alla någon gång i en position där vi vill återskapa förlorad lagring i vår telefon eller dator. Frågan är om du bör vända dig till ett företag eller om du bör försöka på egen hand. Du bör i vilket fall konsultera olika företag för att se vad de kan erbjuda. Ibas dataräddning är ett populärt val bland kunder.

Olika metoder som du kan prova

En iPhone kommer i regel med en rad olika tillval. Du kan bland annat säkerhetskopiera alla dina filer med en molntjänst. 

 • Om du använder molntjänsten iCloud har du i regel goda möjligheter till att hitta dina filer. I din telefons inställningar kan du söka dig fram till iCloud. Du kan därefter leta efter den iPhone du har säkerhetskopierat. I den berörda telefonen vill du sen försöka hitta en mapp som innehåller gamla raderade sms.
 • Om du hittar mappen måste du dock återställa din telefon. Du måste också välja de inställningar du hade med din senaste back-up. 
 • Om du inte hittar din säkerhetskopierade telefon i iCloud kan du istället gå till deras hemsida. Du kan därefter söka dig till sms-mappen och leta efter dina gamla meddelanden.
 • Ifall du inte har iCloud kan du pröva iTunes. Det är inte alls säkert att du har en säkerhetskopiering till iTunes, men det kan vara värt att försöka. Du måste dock koppla din iPhone till din dator för att kunna genomföra detta. Även den här metoden kräver att du återställer hela din telefon. 
 • Ifall inte dessa alternativ fungerar kan du kontakta din teleoperatör. Det kan finns en möjlighet att de har en backup av din data. Detta är dock inte särskilt troligt, även om det kan vara värt ett försök. 

Behöver du mer hjälp? Allt du behöver veta finns på https://www.ibas.com/sv/data-recovery-software/iphone/

Ta hjälp av experter

MacWorld skriver här om hur du räddar informationen på din iPhone. Det finns nämligen ett företag i USA som säger sig kunna hitta backups, oavsett förutsättningar. De menar även att de kan plocka fram lösenord till en rad olika iPhone-modeller och Applepaddor.

På vilket sätt de kan göra detta är dock inte känt för allmänheten. Branschexperter menar att de handlar om att de har hittat en lucka i Apples programvara. Det skulle i så fall vara en betydande läcka och brist i deras system, något som gör att Apple-kunder i framtiden kanske drar öronen till sig.

När iPhone tog över världen 

För lite mer än ett decennium sedan var det inte många som kände till iPhone eller Apple. Idag kan du hitta miljontals av artiklar i stil med – Så återskapar du sms i din iPhone. Läs mer på den här sidan i MacWorld. Personer som inte arbetar för Apple tjänar alltså pengar på att tillhandahålla tjänster kring deras produkter.

Men hur hanterbar är egentligen programvaran i en Apple-telefon? Är andra telefoner enklare att hantera? Androidtelefoner har ofta större valmöjligheter med tanke på att det finns flera företag som tillverkar deras produkter. Du kan också i regel få mer datakraft med en Androidtelefon, i jämförelse med en iPhonetelefon för samma pris. Detta kan i längden ta bort behovet av att radera data, och därmed även behöva återskapa gamla sms. 

 • Iphone 11 var mycket efterlängtad när den kom. Trots den dyra prislappen blev den en storsäljare. Telefonen innehöll en rad olika häftiga funktioner. Följande data ingick i den modell med minst minne: RAM-minne på 6 GB och hårddisk på 64 GB.  
 • Samsung Galaxy S10 var också en efterlängtad telefon. Samsung använder som bekant Android som operativsystem. Deras modell med minst minne innehöll: RAM-minne på 8 GB och hårddisk på 128 GB.  

I det här fallet är det alltså uppenbart att Samsung erbjuder mer datakraft till sina kunder. Detta är dock givetvis inte den enda faktorn at ta i beaktande när du köper en telefon. Apple och deras produkter har i regel alltid ett väluttänkt system för att allt ska fungera så bra som möjligt. Det finns massvis med applikationer och ett välfungerande operativsystem.

Snabbfakta om Apple och iPhone

 • Hela branschen kring iPhone-telefoner är stor. Detta har lett till att Apple har tecknat mer än 200 patent som kan relateras till deras teknologi. De vill kontrollera marknaden för sina produkter och inte låta obehöriga ta marknadsandelar.
 • Den första iPhone-modellen var ett mycket hemligt projekt. Kanske visste de redan då att de skulle skapa en storsäljare? Projektet var i vilket fall hemligt och Apple lät inte utomstående, exempelvis tillfälliga konsulter, se deras innovativa produkt.
 • Den första modellen hade även ett antal brister. Faktum är att Steve Jobs var tvungen att använda ett fåtal funktioner när han först presenterade telefonen. Ifall han hade försökt att visa samtliga funktioner hade telefonen med stor sannolikhet kraschat. 
 • Det fanns ett annat företag som tidigare hade tagit fram en modell som liknande det som idag är iPhone. Apple gjorde dock upp i goda med det här företaget innan sin lansering.
 • Google var i färd med sitt eget telefonprojekt när Apple lanserade den nya generationens telefon med touch-skärm. Googles produkt hade dessvärre ingen touch-skärm, vilket är något som förmodligen aldrig hade fungerat med facit i hand.
 • Redan 1983 lyckades Apple skapa en kommunikationsbräda för fasta telefonlinjer. Det var som en slags handdator som man kunde skriva på genom en speciell penna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Kalender

  September 2020
  M T W T F S S
  « Aug    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930